Bike & fun park Cerkno - pravi kraj za osvežujoče poletne počitnice

Cerkno slovi kot najboljše smučarsko središče v Sloveniji, kar potrjujejo številne prve nagrade za Naj smučišče, prejeli smo jo tudi v zimski sezoni 2016/17. Mnogi pa še ne vedo, da smo v Cerknem v preteklih letih veliko naredili tudi na področju poletnega turizma, saj se ponašamo z enim izmed najboljših Bike and fun parkov Sloveniji.

 

Bike & Fun parka Cerkno

Park je nastal leta 2015 z namenom popestritve poletnega dogajanja na enem izmed najboljših zimskih smučarskih centrov v Sloveniji. Do sedaj je bil sestavljen iz treh single trailov dolžine od 1700 do 2800 metrov z višinsko razliko približno 500 metrov. Vsebuje flow trail, grbine in bande manjših zahtevnosti. V letošnji sezoni se bo obstoječim progam pridružila še downhill proga, za »spustaše«. Namenjena bo izkušenim kolesarjem, lačnim adrenalina, ki si želijo užitkov v tehnično zahtevnejšem spustu.

V sodelovanju s Športnim društvom Pedal in Wildcard cycles je nastal nov rent-a-bike center s servisom, tik ob vstopnem mestu v park oz. pod izstopnim mestom šestsedežnice Počivalo.

Ob izposojevalnici koles je tudi nastal nov mini poligon; sestavljen je iz dveh mini skokov, dveh band in gugalnice.

 

Nova proga za družine in začetnike

Letos načrtujemo tudi odprtje družinske smooth trail proge, namenjene začetnikom v tem adrenalinskem športu. Proga, ki bo speljana od vrha 

smučišča do Počivala, bo primerna za družine z otroki, saj bo speljana položno z nežnimi, lepo urejenimi zavoji, z nekaj skoki, ki pa se jim bo z obvozom dalo tudi izogniti.

Odmevni tekmi v parku

27. in 28. maja smo gostili tradicionalno tekmo SloEnduro Cerkno, ki je štela tudi kot kvalifikacijska tekma za EWS (Enduro Word Series). Vrhunskemu dogodku na kakovostno pripravljenih poteh se bo v poletnih mesecih pridružil še en dogodek – 15. in 16. julija se bo namreč v parku odvijal DownhillCerkno. Poletje bo torej zaznamoval obisk številnih kolesarjev in njihovih navijačev.

 

V ponudbi še SUPanje, lokostrelstvo, odbojka, paintball …

V sklopu parka sta označeni dve krožni kolesarski in dve pohodniški poti, ki obiskovalce popeljejo skozi

 najlepše kotičke Črnega vrha z izjemnimi razgledi na Julijske Alpe. SUPanje ali športni ribolov lahko gosti preizkusijo na katerem izmed dveh akumulacijskih jezer, ob restavraciji Alpska perla pa se lahko pomirijo v skupinskih športih; zaigrajo lahko odbojko na mivki, badminton ali nogomet.

Svoje ravnotežje lahko preskusijo v slackline-u oz. hoji po traku, natančnost pa v lokostrelstvu, pikadu ali metanju balinčkov. Najmlajši obiskovalci se lahko zabavajo na otroških igralih, čakajo jih gugalnice, tobogani in trampolin.

V letošnji sezoni dodatno pospešujemo utrip s paintballom. Novo adrenalinsko doživetje se odvija v gozdu pod restavracijo Alpska perla. Kot se za zeleno destinacijo spodobi, v parku uporabljamo samo okolju prijazne razgradljive kroglice.

 

Tudi za lačne je poskrbljeno

Po številnih porabljenih kalorijah v parku, se boste lahko okrepčali v idilični restavraciji Alpska perla, ki stoji na samem vrhu Črnega vrha nad Cerknim. Bogata ponudba jedi ne bo razočaralaniti zahtevnega gurmana. Velik poudarek je na lokalnih specialitetah iz lokalnih sestavin, ko pa boste že v restavraciji, morate nujno prositi prijazno osebje, da vam razkažejo luksuzne apartmaje in svet savn, kjer se boste lahko razvajali.

V bližino restavracije Alpska perla lahko med tednom pridete z avtom, med vikendom pa se lahko zapeljete do vrha z eno izmed najsodobnejših 6 sedežnic v Sloveniji.

V dolini v Hotelu Cerkno pa vas čaka prijazno hotelsko osebje. Svetovali vam bodo o številnih aktivnostih, zaradi katerih si boste želeli podaljšati vaš dopust na Cerkljanskem.

 

Vabljeni na Cerkljansko tudi v poletnem času!Vse pravice pridržane.
Hotel Cerkno d.o.o., 2015.