Skip to content

Zaščita vašega spletnega mesta WordPress pred vdori

Pravkar ste zgradili čudovito spletno stran v WordPressu. Izgleda odlično, je enostavna za uporabo in komaj čakate, da jo delite s svetom. Toda preden to storite, poskrbite, da bo vaše spletno mesto dovolj varno, da do njega ne bo mogel priti heker. Na žalost so vdori v WordPress v porastu, zato je pomembno, da utrdite varnost svojega spletnega mesta WordPress. Oglejmo si nekaj nasvetov za zagotavljanje varnosti vašega spletnega mesta WordPress

Kako utrditi varnost vašega spletnega mesta

Prvi korak pri krepitvi varnosti je, da poskrbite za močna gesla za vse račune, povezane z vašim spletnim mestom – vključno z računom skrbnika in vsemi uporabniškimi računi. Daljša gesla so vedno boljša od kratkih, saj jih hekerji veliko težje uganejo ali razbijejo. Prepričajte se, da ne uporabljate istega gesla za več kot en račun; če je eden od teh računov ogrožen, so lahko ogroženi vsi računi. Poleg tega je pametno, da ta gesla redno spreminjate – zadostuje že vsakih nekaj mesecev. 

Naslednji korak pri krepitvi varnosti je, da poskrbite za posodobitev vseh vtičnikov in tem, ki jih uporablja vaše spletno mesto. Zastarele različice lahko vsebujejo znane ranljivosti, ki jih lahko hekerji izkoristijo za dostop do vašega spletnega mesta. Na srečo vas bo večina vtičnikov in tem obvestila, ko bo na voljo posodobitev; pazite le, da teh obvestil ne ignorirate, saj vam lahko prihranijo veliko težav! 

Pred morebitnimi vdori v WordPress se lahko zaščitite tudi tako, da uporabljate dvofaktorsko preverjanje pristnosti (2FA), kadar koli je to mogoče. 2FA od uporabnikov, ki se prijavljajo v svoje račune, zahteva, da predložijo dva dokazila (običajno geslo in kodo, poslano prek besedilnega sporočila ali aplikacije, kot je Google Authenticator). S to dodatno stopnjo zaščite bodo hekerji še težje poskušali pridobiti dostop do vaših računov, kar jim bo še dodatno otežilo delo!                                                                                                                                  

Če pa zdaj sprejmete ukrepe za okrepitev varnosti, lahko drastično zmanjšate možnosti, da bi se to zgodilo. Prepričajte se, da imajo vsi uporabniški računi močna gesla, posodabljajte vse vtičnike in teme ter omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti, kadar je to mogoče. S temi ukrepi boste svoje spletno mesto WordPress zaščitili pred morebitnimi vdori!